1. Haberler
  2. SAĞLIK
  3. Yeni Sağlık Yasası: Katılım Payı ve Hizmet Değişiklikleri

Yeni Sağlık Yasası: Katılım Payı ve Hizmet Değişiklikleri

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Sağlık Bakanlığı, 1 Ocak 2025 itibarıyla dijital entegrasyon uygulamasını hayata geçirerek, Aile hekim raporları ve ayakta tedavi ücretleriyle ilgili yeni düzenlemelere imza attı. Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Genel Kurulu’nda onaylanan bu yasa, sağlık hizmetleri ve sosyal güvenlik alanında önemli değişimlerle birlikte geliyor.

KATILIM PAYI 20 LİRAYA YÜKSELTİLDİ

Yeni düzenleme çerçevesinde, ayakta tedavi görenler için hekim ve diş hekimi muayene katkı payı 20 liraya yükseltildi. Aile hekimleri tarafından sevk edilen hastalar için bu katılım payının, Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) tarafından yüzde 50 oranında azaltılabileceği belirtildi. Ayrıca, Cumhurbaşkanı’nın bu katılım payını on katına kadar artırma yetkisi mevcut durumda.

ÖZEL SEKTÖR İŞVERENLERİNE PRİM İNDİRİMİ

Özel sektörde çalışan işverenlerin SGK’ya ödedikleri malullük, yaşlılık ve ölüm sigortası primi indirimi, mevcut 5 puandan 4 puana çekildi. Ancak, imalat sektöründe faaliyet gösteren işyerleri için 5 puanlık prim desteği uygulaması devam edecek. Cumhurbaşkanı, bu desteğin süresini 31 Aralık 2027’ye kadar uzatma yetkisine sahip olacak.

AİLE HEKİMLİĞİ HİZMETLERİNDE DEĞİŞİKLİKLER

Aile hekimliği hizmetlerinde de önemli değişiklikler yapıldı. Artık aile hekimleri mesai saatleri dışında ücret karşılığında hasta kabul edebilecek. Ehliyet ve benzeri raporlar, bundan böyle ücretli alınacak ve elde edilecek gelirler döner sermayeye aktarılacak. Ayrıca, aile hekimliği hizmetlerinin haftada en az 40 saat sürecek şekilde yeniden düzenlenmesi öngörülüyor.

Aile hekimleri mesai saatleri dışında ücret karşılığında hasta kabul edebilecek
Erdem Aksoy

Yeni Sağlık Yasası: Katılım Payı ve Hizmet Değişiklikleri
Yorum Yap

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir