Gaziantep Sanayi Odası (GSO) tarafından organize edilen “Uygulamalı UR-GE Atölyesi” etkinliği, Uluslararası Rekabetçiliğin Geliştirilmesinin Desteklenmesi (UR-GE) projesi ile ilgilenen oda ve borsalara yönelik gerçekleştirildi. Proje sürecinde karşılaşılan sorunlara çözümler arayan katılımcılar, 11 şehirden 16 oda, borsa ve birliğin temsilcileriyle bir araya geldi.
Etkinlikte, Gaziantep Sanayi Odası Yönetim Kurulu Üyesi Ali Can Koçak, Ticaret Bakanlığı İhracat Genel Müdürlüğü Kobi ve Kümelenme Destekleri Daire Başkanı Pınar Aslan ile diğer yetkililer yer aldı. Toplantının başında konuşan Koçak, küresel ticarette rekabet edebilirliğin önemine vurgu yaptı. Ticaret Bakanlığı’nın sunduğu UR-GE desteklerinin, rekabetin artması ve üretim gücünün gelişimine katkı sağladığını belirtti. Özellikle ihracatın artırılması adına küme çalışmalarının belirleyici bir rol oynadığını ifade etti.
Koçak, Gaziantep Sanayi Odası’nın 2011 yılından bu yana Ticaret Bakanlığı’nın UR-GE tebliği doğrultusunda 18 farklı kümelenme projesi gerçekleştirdiğini söyledi. 2014-2017 arasında uygulanan “Makine Metal Sektörü” ve 2020-2024 dönemindeki “Gaziantep Gıda Kümesi” projelerinin başarıyla tamamlandığını ve örnek uygulama olarak ödüllendirildiğini aktardı.
Etkinliğin organizasyonuna ev sahipliği yapmaktan mutlu olduklarını ifade eden Koçak, karşılıklı paylaşımların süreci güçlendireceğine inandığını belirtti. Zorlu ekonomik koşulların üretim ve ihracat üzerindeki etkisinin arttığına dikkat çekerek, sanayinin dönüşümünün sağlanması için firmaların teknolojiye entegre edilmesi gerektiğini vurguladı. Koçak, sanayi 4.0 ve dijitalleşmenin yanı sıra yüksek katma değerli ve çevre dostu üretim hedeflerinin gerçekleştirilmesi gerektiğine dair mesajlar verdi.
Açılış konuşmasının ardından, GSO Genel Sekreter Yardımcısı ve UR-GE Projeleri Koordinatörü M. Sermest Çapan, UR-GE ve HİSER projeleri, kümelenme faydaları ve ihtiyaç analizi gibi konularda bilgi verdi. Ticaret Bakanlığı İhracat Genel Müdürlüğü Kobi ve Kümelenme Destekleri Daire Başkanı Pınar Aslan, 2025 ihracat eylem planı ve destek modelleri hakkında katılımcıları bilgilendirirken; Kobi ve Kümelenme Destekleri Şube Müdürü Julide Çermikli, ihracata yönelik devlet destekleri ve eğitim faaliyetleri konularında detaylar paylaştı.
İki gün süren etkinliğin sonunda katılımcılar görüş ve önerilerini dile getirerek etkinliğin faydasını vurguladılar. – GAZİANTEP
CoinTR’den 1.000 TL Hediye! Hemen Üye Ol, Kolayca Kazanmaya Başla! Şimdi Katıl! (Reklamdır)