Kayseri Kırmızı Et Üreticileri Birliği Başkanı Ercan Aras, Et ve Süt Kurumu’nun yürüttüğü projeler sayesinde vatandaşların kıymayı daha uygun fiyatlarla temin edebildiklerini belirtti. Aras, “Kayseri’de insanların kıymaya daha uygun fiyatlarla ulaşması amacıyla birlik olarak çalışmalarımız sürmektedir” şeklinde konuştu.
Ramazan ayında halkın uygun fiyatlarla ete erişimini sağlamak istediklerini kaydeden Ercan Aras, hayvanların maliyetlerinin artmasının bu hedefe ulaşmada engel oluşturduğunu ifade etti. Aras, “Kırmızı Et Üreticileri Birliği olarak biz de birer tüketici olduğumuz için insanların Ramazan ayında ucuza et bulmalarını arzuluyoruz. Ancak üreticilerimizin mevcut hayvanlarının maliyetleri oldukça yüksek. Bu nedenle çok ucuza et sağlama imkânı yok. Ancak Et ve Süt Kurumu, bu konuda bazı önlemler aldı. Yaklaşık 40 bin besilik hayvanı, yurt içindeki marketlere sunmak üzere temin etti ve bazı marketlerde kıyma fiyatlarını sabit tutarak bu durumu hafifletmeye çalıştı. Umarım bu çabalar başarılı olur ve halkımız ucuz ete ulaşır. Ancak bu kesin bir çözüm değil; kıymayı ucuza bulma olasılığı olsa da kuşbaşı gibi daha değerli etlerin fiyatları yerinde kalacak. Bunun nedeni ise yerli hayvanların yüksek maliyetleri” dedi.
Aras, et mamullerinin fiyatlarında bir değişiklik öngörmediklerini, Kayseri’de vatandaşların ucuz kıymaya ulaşması için çalışmaların sürdüğünü dile getirdi. “Sucuk ve pastırma gibi mamullerin fiyatlarında da artış beklemiyoruz. Bu ürünlerin, normal rutin fiyatlarıyla piyasada bulunacağını düşünüyoruz. Ramazan ayında en uygun fiyata et sunmayı hedefliyoruz. Et ve Süt Kurumu bu konuda gerekli tüm önlemleri almıştır ve ucuz et sağlamak için marketlerle anlaşmalar yapmıştır. Uygun fiyatlı kıyma satışı yapılacaktır. Kayseri Kırmızı Et Üreticileri Birliği olarak biz de şehirde ucuz kıyma sağlama yönünde çalışmalarımızı sürdürüyoruz.” ifadelerini kullandı. – KAYSERİ