Pamukkale Üniversitesi (PAÜ) bünyesindeki Şemseddin Terzioğlu Deprem Bilimi ve Mühendisliği Laboratuvarı, zemin sağlığı izleme teknikleri, raporlama süreçleri ve endüstriyel yapıların risk azaltma sistemlerinin geliştirilmesi gibi birçok alanda deprem ile ilgili araştırmalar gerçekleştirmektedir.
Ayrıca, laboratuvar, sahip olduğu 2 sarsma makinesi sayesinde deprem mühendisliği ve yapı güvenliği üzerine kapsamlı araştırmalar yapma imkânı sunmakta ve bu çalışmalardan başka üniversiteler ile kurumsal araştırmacılar da yararlanabilmektedir.
PAÜ Jeoloji Mühendisliği Bölümü Uygulamalı Jeoloji Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Halil Kumsar, AA muhabirine yaptığı açıklamada, sarsma makineleri ile gerçekleştirilen model deneylerinin depremin olası etkilerini gözler önüne serdiğini ifade etti.
Ayrıca laboratuvarın sadece araştırma değil, aynı zamanda depremle ilgili eğitimler düzenlediğini vurgulayan Kumsar, depreme hazırlığın öneminin altını çizdi.
Kumsar, Denizli’yi tehdit eden en aktif fay hatlarının Pamukkale, Honaz, Eskihisar ve Laodikya olduğunu belirtti. Babadağ fayının ise uzun bir süredir depremsellik göstermediğini, bunun da kesinlikle aktif olmadığına işaret etmediğini sözlerine ekledi.