Mersin’in Mut ilçesinde, eriğin kilogramı 8 bin liradan alıcı buluyor.
Mut, Türkiye’nin en erken erik hasadının yapıldığı yer olarak öne çıkıyor. Bu yıl serada ürettiği eriği 8 bin TL’den satan çiftçi Mustafa Yılmaz, “Yurt dışından bu fiyatlara talep çok fakat yetiştirme kapasitemiz sınırlı” ifadelerini kullandı. Yılmaz, “İlk hasadımızı gerçekleştirdik. Eğer açık alanda olsaydık, nisan ortalarında hasada başlayacaktık. Ancak bu yıl hasadı ciddi şekilde erkene almış olduk. 40’a yakın seramız var ancak bunların sayısını artırmamız gerekiyor. Çünkü yurtdışına yönelik ihracat talebi çok yüksek. Şu anda benden istek var ama tek başıma bu talebe yetişmem mümkün değil” şeklinde açıklamalarda bulundu. – MERSİN