1. Haberler
  2. SAĞLIK
  3. Epilepsi Nöbetlerinde Erken Teşhis Hayat Kurtarır

Epilepsi Nöbetlerinde Erken Teşhis Hayat Kurtarır

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Biruni Üniversitesi Tıp Fakültesi’nden iki değerli uzman, epilepsi nöbetlerinin neden olduğu hayati risklerle erken teşhisin önemine dair bilgiler sundu. Dr. Fikret Başkan ve Prof. Dr. Güzide Turanlı, Türkiye’de yaygın olarak rastlanan epilepsi türleri ve bu durumun tedavi yöntemleri üzerinde durdu.

“ÇOCUKLARDA DA EPILEPSİ GÖRÜLEBİLİR”

Dr. Fikret Başkan, “Çocuklarda da büyüklerde olduğu kadar epilepsi nöbetleri görülebiliyor” ifadelerini kullandı. Akraba evliliklerinin yaygın olduğu ülkelerde metabolik rahatsızlıkların epilepsiye yol açabileceği konusunda uyarıda bulunan Başkan, travmalar, enfeksiyonlar ve tümörlerin de hastalığın tetikleyicileri arasında yer aldığını belirtti.

“ERKEN TEŞHİS VE TEDAVİ ÇOK ÖNEMLİ”

Prof. Dr. Güzide Turanlı, erken teşhisin kritik önemi hakkında, “Epilepsi nöbetlerine müdahale edilmediği takdirde solunum durması gibi sorunlarla sonuçlanabilecek ölümler meydana gelebilir” dedi. Epileptik hastalarda ani ölüm vakalarının görülebileceğine vurgu yapan Turanlı, dirençli epilepsi hastalarının cerrahi tedavi seçeneklerine yönlendirilmesi gerektiğini belirtti.

“ANNE KARNINDA BAŞLAYAN RİSKLER”

Uzmanlar, anne karnında bebeğin gelişimini etkileyen koşullara da dikkat çekti. Annenin sağlıksız beslenmesinin epilepsi riskini artırabileceğini vurgulayan Dr. Başkan, beyinden kaynaklanan epilepsilerin çoğunlukla şakak bölgesinden kaynaklandığını ve bunun cerrahi müdahalelerde kritik bir unsur teşkil ettiğini ifade etti.

Epilepsi Nöbetlerinde Erken Teşhis Hayat Kurtarır
Yorum Yap

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir