Anadolu Üniversitesi, Açıköğretim Sistemi aracılığıyla “Açıköğretim Öğrenci Bilgi Sistemi”ni hayata geçirdi. Bu sistem sayesinde öğrenciler, bütün işlemlerini çevrimiçi olarak yerine getirebiliyor.
Rektörlükten yapılan açıklamalara göre, Açıköğretim, İktisat ve İşletme fakülteleri öğrencileri, tüm işlemlerini kolaylıkla açıköğretim öğrenci bilgi sistemi üzerinden çevrim içi bir şekilde yürütebiliyor.
Kayıt yenileme, belge alma gibi işlemler, mobil cihazlar, bilgisayarlar veya tabletler üzerinden 7 gün 24 saat esasıyla hızlı bir şekilde gerçekleştirilebiliyor. Açıklamada şu ifadeler yer aldı:
“Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Sistemi, öğrencilerin ders kitaplarına ve farklı formatlardaki dijital öğrenme materyallerine erişimini sağlayan ANADOLUM eKampüs öğrenme yönetim sistemiyle birlikte, kayıt süreçleri, sınav sonuçları, sınav merkezi seçimi ve staj gibi tüm işlemleri çevrim içi olarak hızlı ve modern bir şekilde yürütmektedir.”
Öğrencilik hizmetlerine dair tüm sorulara yanıt bulmayı amaçlayan “Açıköğretim Destek Sistemi” ve basılı ders kitaplarının sunulduğu “Kitap Satış Sistemi” gibi hizmetlerin de çevrimiçi ve mobil uygulama üzerinden erişime açık olduğu vurgulandı.
Dijitalleşmeyle birlikte 250 milyon lira tasarruf hedefleniyor.
Anadolu Üniversitesi’nin güçlü bilişim altyapısı sayesinde, öğrencilerin bulundukları yerden fiziksel bürolara gitmeden öğrenimlerine istedikleri zaman devam edebilecekleri kaydedildi. Şu ifadeler kullanıldı:
“Bu durum, büroların işletme giderlerinden doğan ekonomik ve çevresel maliyetlerin ortadan kaldırılması için bir fırsat sunmaktadır. Öğrenim sürecinin tamamen dijital ortamda yürütülmesiyle, il bürolarındaki personel, kira, elektrik gibi işletme maliyetlerinden yaklaşık 250 milyon lira tasarruf sağlanması hedeflenmektedir. Böylece sadece mali tasarruf sağlanmayacak, aynı zamanda bürolardaki personel kamuya ihtiyaç duyulan alanlara yönlendirilerek insan kaynağının daha verimli bir şekilde kullanılması sağlanacaktır.”
Açıklamada, Anadolu Üniversitesi’nin yenilikçi adımlarının dijitalleşmeyi, erişilebilirliği ve hızı ön planda tutarken sürdürülebilirliği de desteklediği ifade edildi.
Söz konusu dijital dönüşüm ile öğrencilere zaman ve mekandan bağımsız bir öğrenim deneyimi sunulması hedefleniyor. Açıklamada ayrıca, şu bilgilere yer verildi:
“Dijital çözümler, işlemleri hızla ve kolayca tamamlamayı mümkün hale getirirken çevre dostu bir yaklaşımı da desteklemektedir. Fiziki büroların yerini alan dijital çözümler, kağıt ve enerji tüketimini azaltarak seyahat ihtiyacını ortadan kaldırmakta, böylece bireysel ve kurumsal düzeyde karbon ayak izinin düşürülmesini hedeflemektedir. Açıköğretim Sistemi, kaynakların etkin kullanımı ve kesintisiz hizmet anlayışıyla öğrencilere modern ve pratik bir deneyim sunmaya devam edecektir.”