1. Haberler
  2. EKONOMİ
  3. Denizli’de Üzüm Kalitesi Arttı, Rekolte Düştü!

Denizli’de Üzüm Kalitesi Arttı, Rekolte Düştü!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Denizli’de yaz mevsimi boyunca hava sıcaklıklarının normal seviyelerin üzerinde seyretmesi, çekirdeksiz sultaniye üzümünde kalite artışına yol açarken, verimde azalma yaşandı.

Buldan ilçesinde yetiştirilen bu üzümler, özelliği olan aroma, tat ve koku ile dikkat çekiyor. Hasat dönemi sona yaklaşırken, bağlardan toplanan üzümlerin bir kısmı iç ve dış pazara sunulmakta, bir kısmı ise kurutma işlemi için sergilere götürülmektedir. Üreticilerden Yusuf Ongan, bu yıl önceki yıllara göre rekoltede kayıplar olduğunu dile getirdi. İklim değişikliği nedeniyle yeterli yağış almadıklarını ve aşırı sıcakların etkisiyle sulama suyunda azalma yaşandığını ifade etti.

Ongan, “Bu yıl rekolte az ama kalite oldukça yüksek. Sergide kurutduğumuz üzümler on ila on iki günde kuruyor. Dokuz numara kuru üzüm elde edeceğimizi tahmin ediyorum. Ailemle birlikte bağımızdan topladığımız üzümleri, özel ölçümlerle hazırladığımız patoz ve yağ karışımına daldırarak, atalarımızdan gelen yöntemle beton sergilerde kurutuyoruz. Kurutulan üzümleri TARİŞ ve diğer alıcılara pazarlıyoruz. Allah bereket versin, üreticimizin yüzü gülsün inşallah” dedi. – DENİZLİ

Denizli’de Üzüm Kalitesi Arttı, Rekolte Düştü!
Yorum Yap

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir